Workshop tekenen voor kinderen

Praatplaten, getekende pitches, workshops zakelijk tekenen, uitleganimaties

Workshop tekenen voor kinderen

Kindertekening

Kinderen

Niemand zei: ‘ik kan niet tekenen’. Iedereen deed mee. Ze wilden niet stoppen. Kinderen vinden tekenen gewoon leuk. Maar helaas wordt dit spontane tekenen vaak afgeleerd. Deze week gaven wij een workshop tekenen aan de kinderen van groep 7 van een basisschool. Het was geweldig om te zien hoe ze enthousiast aan de slag gingen met verschillende tekenopdrachten.

Het plezier van Tekenen

Tekenen is iets wat van nature in ons zit. Als kinderen genieten we van het maken van krabbels, het creëren van kleurrijke beelden en het uitdrukken van onze verbeelding op papier. Het is een vorm van expressie en een manier om onze gedachten en gevoelens uit te drukken. Het plezier van tekenen zit in het proces, niet alleen in het resultaat.

Spontaan tekenen

Helaas zien we vaak dat spontaan tekenen wordt afgeleerd naarmate we ouder worden. We worden geconfronteerd met de gedachte dat we ‘niet kunnen tekenen’ of dat het alleen voor getalenteerde kunstenaars is. Dit zorgt voor zelfbeperking en belemmert onze creativiteit. Maar waarom zouden we onszelf beperken als tekenen een activiteit is die ons plezier, ontspanning en zelfexpressie kan bieden?

Terug naar de basis

Het is tijd om terug te gaan naar de basis en te omarmen dat tekenen voor iedereen is. We moeten de overtuiging loslaten dat we ‘niet kunnen tekenen’ en in plaats daarvan gewoon lekker aan de slag gaan. Het gaat niet om het resultaat, maar om het plezier en de voldoening die we halen uit het proces van tekenen. Dus pak een potlood, een stuk papier en laat je creativiteit stromen.

De impact van tekenen op kinderen

Het belang van tekenen bij kinderen kan niet genoeg benadrukt worden. Het stimuleert niet alleen hun creativiteit, maar ook hun cognitieve ontwikkeling, probleemoplossend vermogen en fijne motoriek. Bovendien helpt tekenen kinderen om zichzelf uit te drukken en hun emoties te uiten. Het is een krachtig hulpmiddel voor zelfontdekking en groei.

Workshop

Deze week mochten wij een mini-workshop tekenen geven aan de kinderen van groep 7. Het was geweldig om te zien hoe ze vol enthousiasme aan de slag gingen met verschillende tekenopdrachten. Ze waren niet bezorgd over het eindresultaat, maar genoten simpelweg van het tekenen zelf. Het is geweldig om het plezier van tekenen te omarmen en de creativiteit te laten stromen.

Plezier

Of het nu gaat om simpele krabbels, kleurrijke landschappen of abstracte vormen, tekenen is een manier om ons plezier, onze verbeelding en onze expressie tot leven te brengen. Dus pak een potlood, een penseel of zelfs een krijtje en ervaar het plezier van tekenen.

Tekenen is een bron van plezier, creativiteit en zelfexpressie. Of je nu een kind bent of een volwassene, tekenen kan ons helpen om te ontspannen, onze gedachten te verhelderen en onze creativiteit te stimuleren. Dus, pak je tekenspullen en ga gewoon lekker tekenen!

Ben jij geïnspireerd om meer te tekenen en je creativiteit te uiten? Deel je tekeningen met ons op sociale media en laat je creatieve kant zien. En vergeet niet, tekenen is voor iedereen, dus laat niemand je vertellen dat je het niet kunt. Wil je tips of meer inspiratie? Neem contact met ons op. Dat vinden we leuk!

Kindertekening
Kindertekening
Presentatie kindertekening
Presentatie kindertekening
Presentatie kindertekening
Presentatie kindertekening