Tekeningen kinderpaspoort Jeroen Bosch Kinderziekenhuis

Praatplaten, getekende pitches, workshops zakelijk tekenen, uitleganimaties

Tekeningen kinderpaspoort Jeroen Bosch Kinderziekenhuis

praatplaat-Jeroen-Bosch-Kinderziekenhuis

De kinderjury van Het Jeroen Bosch Ziekenhuis selecteerde Studio Limón voor het laten maken van tekeningen voor het kinderpaspoort.

Het oude paspoort was saai.

Het Kinderpaspoort

Voor kinderen is het superspannend om naar het ziekenhuis gaan. Het is fijn om van te voren een beetje te begrijpen wat er gaat gebeuren en op welke manier. Om je hierbij te ondersteunen, is het Kinderpaspoort ontwikkeld.

Informatief

Het Kinderpaspoort biedt kinderen de mogelijkheid om zelf of samen met de ouders op te schrijven wat belangrijk is. Het is een compact boekje dat de vorm heeft van een echt paspoort. Wanneer het kind naar het ziekenhuis gaat, neem je het paspoort mee. Tijdens je afspraak kun samen met de dokter of de hulpverlener in het paspoort worden gekeken en kunnen spelenderwijs dingen worden uitgelegd. Op deze manier krijgen artsen inzicht hoe ze kind het beste kunnen helpen.

Er staan ook tips voor de kinderen zelf in. Hoe ze het beste kunnen ontspannen bijvoorbeeld.

Leuk

Het zit boordevol leuke en grappige tekeningen en emoticons. Dit komt doordat we kinderen zelf hebben meegedacht over de inhoud van het Kinderpaspoort. De kinderen van de JBZ KinderRaad hebben ervoor gezorgd dat het echt een kindvriendelijk paspoort is geworden. Een goed voorbeeld hiervan is de zoekplaat in het midden van het paspoort.

De zoekplaat nodigt uit tot interactief spel. Je kunt samen ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ spelen of tellen hoeveel van een bepaald item je kunt vinden. Zie je ook daadwerkelijk dingen uit de zoekplaat terug in het ziekenhuis? De zoekplaat is niet alleen een leuke toevoeging aan het Kinderpaspoort, maar biedt ook een speelse manier om de omgeving van het ziekenhuis te verkennen en het bezoek voor jou aangenamer te maken.

Stickers

Bij het paspoort zitten ook stickers, die het geheel nog leuker maken.

JBZ-kinderpaspoort-uitreiking
JBZ-kinderpaspoort-uitreiking

Lees hier meer over dit leuke project.

Artikel

Ook op een leuke manier communiceren met kinderen? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Dat vinden we leuk.