Waarom zakelijk tekenen?

Praatplaten, getekende pitches, workshops zakelijk tekenen, uitleganimaties

Waarom zakelijk tekenen?

zakelijk tekenen: zeg het met plaatjes

Als ondernemer/ presentator/ project eigenaar wil je anderen overtuigen van de waarde van jouw producten of diensten. Jouw enige doel hierbij is ervoor zorgen dat anderen jou begrijpen.

Mensen doen niets met informatie die zij niet begrijpen.

Mentaal beeld

Als ik zeg: “Auto”, maak jij daar een mentaal beeld bij.

Als je het niet alleen vertelt maar ook laat zien, kom je veel dichter bij een gemeenschappelijk beeld.

Makkelijker communiceren

Je hebt het nu over hetzelfde en kan makkelijker communiceren. Hier komt de kracht van uitleggen met plaatjes naar voren.

Makkelijker onthouden

Waarom is het eigenlijk beter om dingen met plaatjes uit te leggen dan alleen met woorden? Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen dingen makkelijker onthouden als er tekeningetjes bij zijn. Onze hersenen zijn zo ingesteld dat ze visuele informatie efficiënter verwerken en onthouden dan puur tekstuele informatie.

De magie van simpele tekeningen

Wat zo leuk is, is dat je dit helemaal niet ingewikkeld hoeft te maken. Het kan met simpele tekeningen. Hoe eenvoudiger, hoe beter zelfs. Het draait namelijk om de kern van het verhaal en niet om een kunstzinnige presentatie. Het gaat erom dat je boodschap overkomt op een heldere en toegankelijke manier.

Kern van het verhaal

Bij uitleggen met plaatjes draait het om de kern van het verhaal. Wat maakt jouw product of dienst uniek? Wat zijn de voordelen voor de klant? Wat maakt het onderscheidend? Dit zijn de elementen die je wilt overbrengen, en het gebruik van visuele elementen maakt het begrijpelijker en gedenkwaardiger voor je publiek.

Eenvoud als sleutel tot begrip

De sleutel hierbij is eenvoud. Het moeten geen ingewikkelde kunstwerken zijn. Een paar simpele lijnen kunnen soms meer zeggen dan een hele lap tekst. Het draait erom dat mensen in één oogopslag begrijpen waar het om gaat. Simpele tekeningen kunnen de complexiteit verminderen en de boodschap rechtstreeks naar het hart van je publiek brengen.

Hoe wij jou kunnen helpen

En nu komt het leuke gedeelte. Als ondernemer hoef je dit niet allemaal alleen te doen. Als je wilt, kunnen wij je helpen om jouw verhaal in beeld te brengen. Stel je voor dat je een presentatie geeft over jouw producten of diensten. Samen kunnen we kijken hoe we dit verhaal met simpele tekeningen kunnen ondersteunen. Bijvoorbeeld met een praatplaat, een uitleganimatie of misschien wil je zelf aan de slag met een workshop Zakelijk Tekenen. Het maakt niet uit of je denkt dat je goed kunt tekenen of niet. Het gaat erom dat de tekeningen helpen om je verhaal duidelijker te maken.

Conclusie: plaatjes zeggen meer dan duizend woorden

In de wereld van ondernemerschap is het begrijpelijk overbrengen van jouw boodschap van onschatbare waarde. Plaatjes voegen een extra dimensie toe